PARTICIPA AMB LA PLATAFORMA
El passat dia 17 de desembre va tindre lloc la presentació pública de la Plataforma Bosc Viu al CCC Octubre de València, acte que va tindre una acceptable presència de públic.
Amb aquest acte culmina la primera etapa de la Plataforma, consistent en la seua constitució i presentació pública, i comença ara una segona etapa de maduració de la Plataforma i de treball conjunt.
De fet, el treball conjunt ja s’ha iniciat amb els comunicats i actes conjunts i algunes activitats. Destaquen les actuacions efectuades en relació amb una gran tala de pins al mateix cor del parc natural de Penyagolosa. S’ha fet una visita al lloc dels fets, amb biòlegs i experts en botànica. S’ha recopilat informació tècnica, s’està el.laborant un informe tècnic i s´han fet articles de prensa de manera concertada i cooperativa per diferents col.lectius membres de la Plataforma, a més de preguntes parlamentàries i altres accions. El tema encara va en marxa, i seguirem amb atenció tot el que passe. Segur que la Conselleria s’enterarà que estem darrere d’ella (són els responsables) i no els agradarà gens.
Ara cal continuar amb les següents línies de treball:
1. Comunicats i denuncies conjuntes:
La fórmula més fàcil i operativa es que les principals accions en les que estiguen implicats els diferents col.lectius (si ho valoren com a positiu) es donen a conèixer per a que tots els demés puguem donar supot, adherir-nos i ajudar a amplificar.
Suggerim temes com: la Presó de Setaigües (Agró està col.laborant ja en aquest tema); l’Hotel que vol construir-se al centre del parc de la Font Roja (lluita que desenvolupa La Carrasca d´Alcoi) o les agressions urbanístiques al parc de la Tinença (que segueix el GECEN).
En tots els casos la dinàmica pot ser molt fàcil. Si un col.lectiu opina que resulta útil fer aquest tractament conjunt, redacta una proposta de comunicat per a adhesió. Els demés grups poden fer adhesions particulars i si, passat un determinat temps, ningú diu res en contra, es pot publicar un manifest signat per tota la Plataforma.
A més, el grup promotor pot demanar o suggerir coses com: penjar la informació en altres págines web, elaborar preguntes parlamentàries, fer una acció sobre el terreny, etc., en algunes d’aquestes coses poden col.laborar alguns o tots els grups de la plataforma, segons els casos. En tot cas, qui ha de marcar la pauta i presentar les propostes, és el grup promotor, en cada cas.
2. Actuacions centrals unitàries:
Es tracta d’alguna activitat conjunta on intentarem sumar esforços i, si és possible, la presència física, donant el màxim recolzament entre tots. La idea és efectuar una destacada actuació per trimestre, per no sobrecarregar massa.
La més immediata és la del dia de l’arbre, el 31 de gener, centrada en una crítica a les repoblacions oficials i propossant alternatives. A primavera s’ha propossat una concentració contra la minería en terreny forestal, a la Serrania. Finalment, també està prevista una acció contra els tallafocs, a juny, en relació amb el dia mundial contra la desertificació.
Per al dia 31 de gener caldria enterar-se d’on es farà l’acte oficial de la conselleria sobre repoblalcions per anar al lloc i fer alguna acció de denuncia de les poques i dolentes repoblacions que fa l’administració.
A banda, es poden difondre les experiències de repoblació que han fet i estan fent els grups ecologistes; renovar l’informe sobre repoblacions forestals que va fer Agró l’any passat; comunicats de premsa, preguntes parlamentàries i altres accions.
Les coses més importants per a coordinar, i per la qual cosa demanem ajut a tots són:
a. Recopilar experiències de repoblacions populars: Tots aquells grups que fan o col.laboren amb repoblacions populars, ho haurien de comunicar per a recopilar-les i difondre-les als mitjans de comunicació.
b. Enterar-se d’on es farà l’acte oficial el 31 de gener: Si conseguim saber-ho a temps, ens desplaçarem al lloc concret per fer l’acció de denúncia. Cal que tots col.laborem en assabentar-se del lloc i data concreta. Una vegada conegut el lloc, el grup local més pròxim hauria d’organitzar una mínima presència, que podem reforçar els demés grups. Es podría preparar una pancarta cridanera, o altre tipus de muntatge visible.
Si no resulta factible fer l’acte en el camp (per desconeixement del lloc oficial, o per ser molt lluny, o en dia entre setmana, podem substituir aquesta acció per un acte a la ciutat de València, davant la Conselleria, la Generalitat, etc.)
S’accepten propostes i idees.
El dia 14 de gener, a les 8 del vespre, a la Casa Verda de València (local d’Agró; C/ Portal de la Valldigna), ens reunirem per dissenyar les accions.
3. Altres activitats conjuntes:
Tenim ja un llistat de correus electrònics de totes les entitats membres, que caldrà revisar i actualitzar. Ja podem usar-ho per intercanviar informacions i poropostes.
Ja tenim un blog de ‘Bosc Viu‘ per anar possant informacions i dades. Contacteu amb Ferran Gandia per a penjar notícies, fotos, dadses, convocatòries, etc.
Ací podem penjar el calendari d’actuacions, accions, denuncies, activitats, etc.
En la Comissió Forestal d’Agró tindrem persones encarregades de vigilar les pàgines web oficials, contactar amb experts, preparar material didàctic, etc.
Tot aço es possarà en comú al blog.
Amb l’ajut de tots anirem possant en marxa tots els temes acordats en la reunió de constitució de la Plataforma.
Vía | accioecologista-agro.or
Relacionado | Presentació pública de la Plataforma ‘Bosc Viu’
> Comparte este artículo en: