Actualitat Contaminació Ambiental Margalló Mobilitat Sostenible

Margalló proposa abaixar impostos només als vehicles elèctrics i hídrids

cotxesocupantvoreraelxMargalló-Ecologistes en Acció d’Elx considera que aplicar la baixada general de l’Impost de Vehicles (IVMT) sol·licitada per part de l’oposició no contribueix a solucionar el problema de contaminació de l’aire del nostre municipi. Més aïna al contrari, mesures com aquesta i d’altres com la construcció d’un nou aparcament al centre històric (el projectat per al nou Mercat Central), les dos allunyades d’un model sostenible de mobilitat urbana, suposarien agreujar el problema, ja que facilitarien un augment del nombre de vehicles i amb això l’emissió de partícules contaminants, les causants de més de 25.000 morts a l’any al nostre país segons diferents estudis.

Per aquest motiu, des de Margalló hem presentat un escrit a l’Ajuntament d’Elx amb una proposta intermèdia en la línia de les polítiques adreçades a la candidatura de Capital Verda Europea 2030 i no al contrari. La proposta consisteix en una baixada del 75% per a l’any que l’IVTM per als vehicles elèctrics i d’un 50% per als híbrids.

Tot i que el model de mobilitat basat en el vehicle motoritzat segueix sent insostenible a la ciutat, mesures com aquesta poden contribuir a abandonar un model basat en els combustibles fòssils i facilitar una transició que, en cap cas, no hauria substituir el parc mòbil actual per un de vehicles elèctrics i híbrids, sinó reduir-lo.

Mesures com les que es proposen, ja adoptades en municipis propers com Alacant o Elda, redundarien en una millora ambiental del municipi, especialment, de la qualitat de l’aire, la qual es troba entre les pitjors del País Valencià; entre altres coses, per sobrepassar tots els anys els índexs recomanats per l’Organització Mundial de la Salut de partícules en suspensió PM10 i PM2,5, les emeses per vehicles dièsel.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

també et pot agradar