Activitats Espais Naturals Margalló Patrimoni Residus

Doble excursió a la Serra del Ferriol

ferriolExcursió (amb 2 rutes paral·leles ) a la Serra del Ferriol

Margalló-Ecologistes en Acció d’Elx ha organitzat per aquest diumenge 16 de març una excursió amb 2 rutes paral·leles a la Serra del Ferriol que s’han vinculat a la importància de la gestió de residus ia la protecció del paisatge.

Els abocadors s’estan convertint en un gran problema, ja que generem molta més brossa de la que poden albergar. A més, causen un impacte negatiu en la qualitat de vida de la gent que viu a prop i l’entorn en general. Amb una gestió dels residus adequada i el reciclatge es pot disminuir l’impacte.

L’excursió 1, partirà de la parada central d’Autobusos Urbans d’Elx (al costat de la Passarel·la del Mercat ) a les 9:20. Es prega puntualitat, ja que el desplaçament a l’inici de l’excursió serà amb autobús urbà (Línia R3). L’excursió ocuparà tot el matí, passarà per l’Abocador del Ferriol, on es parlarà breument sobre la gestió de residus, i continuarà el recorregut per observar alguns dels arbres més emblemàtics de la zona, els vestigis de pedreres i carriladas o el Naixement de animetes (mina d’aigua).

La ruta 2, titulada “Per la salvaguarda i protecció del patrimoni, paratges i paisatges il·licitans”, eixirà a les 8:30 des de la rambla del riu, a la zona de gimnàstica del Palau d’Altamira.

La ruta 2 serà un recorregut molt més ample que l’anterior, per la qual cosa cal estar preparats. Passarà per paratges típics molt importants del patrimoni il·licità, seguint la Sèquia Major, pel Molí del Cèntim, Hort de Revenga, Molí Nou, depòsit d’aigua del Bisbe Tormo, Aigua Dolça i Salada, xops il·licitans, Molí dels Magros, Casa de la presa, les Taules, el Canal de desviament i el Pantà, el Castellar, on dinarem i des d’allà enllaçar amb el grup 1 per passar pels abocadors, Serra del Ferriol, la Mina del Camí de les Animetes, i alguns paratges i llocs més l’encant il·licità, encara que alguns ja estan destrossats pel morrut com el de la foto, al qual li farem un homenatge per la seva valuosa i irreparable pèrdua.

Durada aprox. ruta 1: 4 hores i mitja, distància al voltant dels 7 km.
Durada aprox. ruta 2: 6 a 7 hores, distància sobre mitja marató, 21 km aprox.
S’ha de portar l’habitual: gorra, esmorzar, aigua.

————————————-

Excursión (con 2 rutas paralelas) a la Sierra del Ferriol

Margalló-Ecologistes en Acció d’Elx ha organizado para este domingo 16 de marzo una excursión con 2 rutas paralelas a la Sierra del Ferriol que se han  vinculado a  la importancia de la gestión de residuos y a la protección del paisaje.

Los vertederos se están convirtiendo en un gran problema, ya que generamos mucha más basura de la que pueden albergar. Además, causan un impacto negativo en la calidad de vida de la gente que vive cerca y del entorno en general. Con una gestión de los residuos adecuada y el reciclado se puede disminuir el impacto.

La excursión 1,  partirá de la parada central de Autobuses Urbanos de Elx (junto a la Passarel·la del Mercat) a las 9:20. Se ruega puntualidad, ya que el desplazamiento al inicio de la excursión será en autobús urbano (Línea R3). La excursión ocupará toda la mañana, pasará por el Vertedero del Ferriol, donde se hablará brevemente sobre la gestión de residuos, y continuará el recorrido para observar algunos de los árboles más emblemáticos de la zona, los vestigios de canteras y carriladas o el Nacimiento de Animetes (mina de agua).

La ruta 2, titulada “Por la salvaguarda y protección del patrimonio, parajes y paisajes ilicitanos”, saldrá a las 8:30 desde la ladera del río, en la zona de gimnasia del Palacio de Altamira.

La ruta 2 será un recorrido mucho más amplio que el anterior, por lo que hay que estar preparados. Pasará por parajes típicos muy importantes del patrimonio ilicitano, siguiendo la Acequia Mayor, por el Molí del Cèntim,  Hort de Revenga, Molí Nou, depósito de agua del Obispo Tormo, Aigua Dolça i Salada, chopos ilicitanos, Molí dels Magros, Casa de la presa, Les Taules, el Canal de desvío y el Pantano, El Castellar, donde almorzaremos y desde allí enlazar con el grupo 1 para pasar por los vertederos, Sierra del Ferriol, la Mina del Camí de les Animetes, y algunos parajes y lugares más del encanto ilicitano, aunque algunos ya están destrozados por el picudo como el de la foto, al que le haremos un homenaje por su valiosa e irreparable pérdida.

Duración aprox. ruta 1: 4 horas y media, distancia alrededor de los 7 km.

Duración aprox. ruta 2: 6 a 7 horas, distancia sobre media maratón, 21 km aprox.
Hay que llevar lo habitual: gorra, almuerzo, agua.

Palmera picudo

2 Comentaris

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

també et pot agradar