Aigua

Conferència Directiva Marc de l’Aigua al Mediterrani

AIGUA
El 2010 és l’any en què l’Unió Europa (UE) s’ha compromès a aturar la pèrdua de biodiversitat. També és l’any en què els estats membres s’han compromès, d’acord amb la Directiva Marc d’Aigua (DMA), a aprovar els Plans de Gestió de Conca per a recuperar el bon estat de les aigües en el 2015.

El desenvolupament i implementació de mesures estratègiques en coherencia amb els principis de la DMA constitueix una important oportunitat per a la conservació de la biodiversitat i reduir la vulnerabilitat dels ecosistemes i de la societat davant fenòmens extrems com les sequeres o les inundacions. Per tot plegat, resulta imprescindible aconseguir una major interacció entre les diferents institucions implicades, els diversos agents interessats i tota la societat a través d’una participació activa en el desenvolupament i implementació de les polítiques sostenibles de la gestió de l’aigua.

La Conferència organitzada per l’European Environmental Bureau, Ecologístes en Acció i la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua, amb la col·laboració de la Fundación Nueva Cultura del Agua, Fundación Ecología y Desarrollo, Seo/Birdlife, WWF, CCOO y MIO-ECSDE, i el suport de la Comissió Europea, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, aspira a facilitar el diàleg entre els estats membres Mediterranis amb l’objectiu d’identificar i debatre de manera constructiva de quina forma la DMA pot contribuir a afrontar els principals temes de gestió hídrica i preservar la seva valuosa biodiversitat.

Membres de les ONGs més representatives d’Europa i delegacions dels Ministeris de Medi Ambient dels diferents Estats Membres de la Mediterrània tractaran amb detall 4 eixos temàtics: Transparencia i participació pública, aigües subterrànies, gestió de la demanda i tarificació, cabals de manteniment i bon estat morfològic, cadascun dels quals serà introduït mitjançant presentacions plenàries sobre exemples de millors pràctiques realitzades. A continuació els participants podran debatre i argumentar sobre com aquestes pràctiques podrien ser adoptades en un context estatal o local.

Vía | ecologistasenaccion.org


> Comparte este artículo en:

http://es.wikipedia.org/wiki/Global_Peace_Index

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

també et pot agradar