Ecologistes en Acció Espais Naturals Urbanisme

Ciberacció en defensa de la Font Roja

> La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural

El Govern Municipal del PP de l’Ajuntament d’Alcoi i la Diputació d’Alacant pretenen construir un hotel de 35 habitacions en el cor del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, a pesar de la forta contestació social al projecte.

Aquest espai natural (només 2.300 hectàrees), a cavall entre els termes d’Alcoi i Ibi, conté una bona representació del bosc mixt mediterrani, amb un alt valor paisatgístic i ecològic. És, també, Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interés Comunitari (LIC).

L’hotel que volen construir no respon a cap necessitat del Parc (la seua normativa recomana situar els allotjaments en l’exterior d’aquest, en l’àrea d’amortiment d’impactes) i, a més, tindria un greu impacte ambiental, ja que se situaria justament en una àrea altament sensible d’aquest petit espai natural, que a hores d’ara ja acusa la degradació a causa de la concentració d’activitats que pateix. Són especialment preocupants les repercussions sobre l’aqüífer del Menejador, que dóna lloc a les fonts naturals del paratge (inclosa la pròpia font Roja).

Així mateix, la consumació del projecte suposaria la privatització de fet d’una part important del paratge de la Font Roja durant molts anys.

Un model de turisme sostenible en la Font Roja exigeix la descongestió de les zones més sensibles i el foment d’una xarxa d’allotjaments petits situats en la perifèria del Parc Natural, amb la diversitat suficient per a donar servei a visitants diversos: cases rurals de diferents tipologies, petits hotels, albergs, càmpings, etc. Aquests establiments no només tenen un baix impacte ambiental i faciliten un major contacte amb la natura, sinó que també possibiliten la restauració dels masos i la potenciació de l’agricultura ecològica. És, a més, un model basat sobretot en petites empreses familiars de manera que els beneficis repercuteixen sobre una major quantitat de persones.

Participeu en la campanya!

+ info | fontrojadetots.blogspot.com | Fullet informatiu en valencià | Fullet informatiu en castellà

Vía | ecologistasenaccion.org

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

també et pot agradar