Margalló

Què proposa el col·lectiu Margalló a la nova corporació?

Què proposa el col·lectiu Margalló a la nova corporació?

El col·lectiu ecologista Margalló EeA d’Elx feu pública una relació de propostes que, publicades en xarxes, explicades presencialment als partits que volgueren escoltar-les i, lliurades als mitjans de comunicació locals, es posaren al servei de la ciutadania i dels partits polítics que es presentaven a les eleccions municipals. Amb el canvi de govern municipal potser fora interessant recordar a la nova corporació algunes d’aquestes demandes.

En primer lloc, per l’actualitat i urgència del tema, la paralització cautelar de les llicències per a plantes fotovoltaics al camp d’Elx per tal d’organitzar racionalment la seua ubicació al nostre municipi. “El nostre col·lectiu, amb altres col·lectius locals i amb ciutadania directament afectada, presentà una sol·licitud a l’anterior corporació, que fou rebutjada en el penúltim ple municipal” recorda Manuela Campello, qui informa que “Margalló acaba de presentar davant la Conselleria d’Indústria al·legacions als projectes publicitats aquestos dies en la pedania de Bassars, projectes que afecten terrenys d’alt valor agrològic i espècies protegides, atenent la proximitat de la zona protegida Bassars-Clot de Galvany”.

Quant a mobilitat, cal ampliar i millorar les infraestructures ciclistes del municipi i continuar promocionant l´ús del transport públic tant del nucli urbà com de les pedanies, seguint la tasca iniciada per l’anterior regidoria de Medi Ambient. Però cal també l’aplicació efectiva dels límits de velocitat en el nucli urbà. Això, segons Fernando Sáez, membre del col·lectiu “ tindria molts avantatges per al conjunt de la ciutadania ja que redundaria en un augment de la seguretat en cas d’accidents i en un augment de la salut col·lectiva per la reducció de contaminació acústica i ambiental”.

Cal reprendre la idea de la renaturalització del riu Vinalopó en el tram urbà seguint el projecte ja elaborat per Ecologistes en Acció i explicat públicament a finals de 2021, projecte desestimat per part del soci majoritari de l’anterior govern municipal, .

A més, segons Margalló, cal millorar i accelerar la gestió local de residus amb la presentació pública dels resultats del que s’ha fet fins ara “poc, pel que fa a la implantació de la recollida de matèria orgànica en origen” segons Toni Durá “ i equivocada, pel que fa a la col·laboració amb empreses d’ecoblanqueig que no afavoreixen l’objectiu, per exemple, de la reducció d’envasos”.

Finalment, des del col·lectiu, demanen mantenir la receptivitat, la cooperació i la sinèrgia que han trobat en l’anterior regidora de Medi Ambient, Esther Díez, i el seu equip. “Tot i que no sempre hem coincidit amb algunes de les decisions preses, sempre hem tingut les portes obertes al diàleg”, afirmen des del col·lectiu. Però recorden que la situació de crisi climàtica i ecològica actual i, per tant social, requereix el compromís i la col·laboració entre totes les regidories que componen l’Ajuntament d’Elx “les regidories no poden ser departaments aïllats, tancats, perquè la realitat no ho és”.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

també et pot agradar