Agroecologia Margalló Palmerar

Margalló participa en una sembra simbòlica en demanda de la recuperació d’usos tradicionals dels horts de palmeres

Al costat d'altres col·lectius defensors del palmerar, denunciem l'abandó i la degradació que els horts pateixen

Amb motiu de la celebració del XXI aniversari de la declaració del Palmerar com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i de la recent aprovació de la Llei del Palmerar, Margalló-Ecologistes en Acció va participar ahir diumenge, al costat d’altres col·lectius socials, en una sembra reivindicativa d’ordi en bancals del Hort del Gat, a Elx.

Amb aquesta acció simbòlica, hem volgut també denunciar el lamentable estat d’abandó en el qual es troben els nostres horts de palmeres, fruit de dècades de mala gestió i de la pèrdua del seu caràcter agrícola. Bon exemple d’això és el propi Hort del Gat, la casa del qual albergava fa anys un centre per a la investigació de la palmera que ara es pretén transformar en un centre fester.

 

Des del nostre col·lectiu, igual que vam fer fa mesos en la Comissió Parlamentària per a l’elaboració d’aquesta llei, tornem a reclamar la recuperació del caràcter agrícola per a aquest valuós espai, alguna cosa que sens dubte contribuiria a incrementar la capacitat resilient del nostre municipi davant la incertesa que les conseqüències del canvi climàtic puguen tindre.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

també et pot agradar